субота, 31. мај 2014.

DODATNA OPREMA

Vrlo diskutabilna tema koja po forumima rasplamsava strasti, stvar potrebe ili prestiža, ali ono što ćete poželeti u nekom trenutku jesu sledeće stvari:


Vazdušna pumpa
Kamen-raspršivač vazduha
PVC crevo za povezivanje
Povežite ove tri stvari i imaćete lep i atraktivni izgled vašeg akvarijuma, a stanari više neophodnog kiseonika u vodi.

KORISNO NE/POTREBNA OPREMA
 

Neobavezna ali korisna stvar, lično je koristim, paliće i gasiće svetlo vašeg akvarijuma onako kako vama odgovara, poštujući prirodni interval dana i noći. Lično sam na svom akvarijumu podesio 12 sati dan, 12 noć i nema nikakvih problema, s tim da dan u akvarijumu traje u inače večernjim časovima kako bi mogli da uživate u svom vodenom svetu.




Magnet za čišćenje unutrašnjeg dela stakla, lično ovo nisam nikad koristio, ne mogu da kažem da nisam probao, jesam, ali onda kada dodje vreme  za čišćenje filtera i zamene vode u akvarijumu, rukom i sundjerom obrišem unutrašnji deo stakla, a to je jednom mesečno jer drugačije nemam potrebe bilo šta da diram.Dobro uspostavljena ravnoteža u akvarijumu neće vam tražiti ovu spravicu.






Kotilica- Zašto je navodim kada sam do sada izbegavao da pišem o mrestu riba. Pa stvar je jednostavna. SVAKO ko je imao akvarijum poželeo je da mresti ribe, pogotovo živorotke koje se često kote. Uvidećete to i sami i znaćete kad je taj momenat.








Mesečina. Tako je akvaristi zovu. Svetlo plave boje koje svetli kada je inače noć u vašem akvarijumu. Atraktivno i jako lepo za oko.






Нема коментара:

Постави коментар